A já dodám:
V rychlosti jsem se Vám podíval na Vademecu po těch pozemkových knihách... Dům čp. 73 byl poměrně nový, vznikl až parcelací (nepochybně) panské půdy po zrušení nevolnictví.
Urbář slezské urbariální komise (1780) ho ještě nemá (nejvyšší číslo v obci je 56), stojí teprve v
josefinském katastru (1788), kde je u něj jako držitel napsaný nějaký Nezhoda. Gurecký se objevuje teprve v následujícím katastru, tzv.
matrice výnosu pozemků (1820).
Pozemková kniha pro tuhle dobu je
tady - je ale otázka, jestli neobsahuje jen starší (tzv. rustikální) hospodářství. V tom případě by to asi bylo na návštěvu archivu, aby se člověk podíval, jestli tam nebude ještě zvláštní kniha těchhle "nových" (tzv. dominikálních) domkářů.
Podle indexu na konci knihy se nicméně zdá, že kniha obsahuje přes 80 domů, takže ten Váš by tam teoreticky být mohl (i když příjmení Gurecký jsem při rychlém prolétnutí nenašel). Bude už na Vás zjistit, jestli to tak opravdu je.
A jinak příbuzenství s rytířským a panským rodem Gureckých z Kornic opravdu nehledejte, to je vyloučená věc. Jde jen o náhodnou shodu.
PS: A někde jsem tam zahlédl nějaké jiné Gurecké myslím v Nové Dědině (slezská část dnešního Frýdlantu). Takže po projití pozemkovky bych jako další krok "prolistoval" matriky ostatních obcí na frýdeckém panství.