Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Jan píše: Hledejte jejich děti a tam snad zjistíte příjmení matky, jedno dítě určitě neměli, pokud matka brzo nezemřela. Rodné příjmení
matky se začalo zapisovat kolem roku 1785.
Jan píše: Z Vašeho popisu není patrno jestli je to skutečně ta svatba kterou hledáte, nebo
jsem nepochopil jak jste se k tomu zápisu dopracoval.
Jan píše: O jejich potomkovi skutečně nevíte víc, je to přece Váš předek o generaci
mladší než jeho rodiče, ze zápisu o jeho narození a sňatku který musíte znát taky nic nezjistíte?
Zora píše:Neznám velikost obce, o kterou se jedná, dá se postupovat také podle
- čísla popisného, je třeba dát ovšem pozor na even. přečíslování
. jmen kmotrů či svědků . dá se předpokládat, že si rodiny poskytovaly služby navzájem.
Pokud se jedná o větší obec - město, je to složitější, je pravděpodobné, že do města osoba přišla a bohužel nikde v matrice není zápis o tom, odkud pocházela. Pak už je to spíš o těch jiných zdrojích. Ty se liší v Čechách a na Moravě. Je třeba uvést sem na fórum podrobnosti, pak je pravděpodobné, že zkušení rádci Vám poradí.
stanley4 píše:pred rokom 1770 popisné čísla ešte neboli, inak súhlasím
zrnka písku píše:stanley4 píše:pred rokom 1770 popisné čísla ešte neboli, inak súhlasím
doplním (jen) svou slezskou zkušenost - čísla popisná byla, ale až nařízením(?) Marie Terezie bylo povinno je v matrikách uvádět, tzn. pokud byl "poctivý" farář už dříve, mohou se v matrikách objevit už před rokem 1770...
Claricia píše: Mariin otec je u narození dítěte označen jako zemřelý
Claricia píše: dohledával jste úmrtí Josefů Zbořilů? Je také možné, že se jedná o jednoho Josefa Zbořila - není v mezičase mezi narozením první a druhé Marie jeho sňatek?
Claricia píše:Obě Marie narozené v 50. letech 18. století přežily dětský věk?
Rigel píše:Claricia píše: Mariin otec je u narození dítěte označen jako zemřelý
Eh a to se pozná jakže?
Rigel píše:Claricia píše: Mariin otec je u narození dítěte označen jako zemřelý
Eh a to se pozná jakže?
Claricia píše: dohledával jste úmrtí Josefů Zbořilů? Je také možné, že se jedná o jednoho Josefa Zbořila - není v mezičase mezi narozením první a druhé Marie jeho sňatek?
Asi se ptám blbě, ale k čemu mi to bude dobré? Sňatek jsem zatím nezkoumal.Claricia píše:Obě Marie narozené v 50. letech 18. století přežily dětský věk?
Ta matrika nemá index, takže procházím stranu po straně, prošel jsem zatím prvních pár let po jejich narození, zatím jsem jejich úmrtí nenašel.
Děkuji uctivě!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník