Jak by jste postupovali v případě, že s jistotou víte, že děda vašeho pradědy (hajný) odešel do Vídně spolu s vrchností - v mém případě se jedná o obec Senožaty a onen děd ( a jeho rodina) odešel s knížetem do Vídně - ale pak zjistíte, že ono panství patřilo církvi ( Želiv ) takže asi žádný knížepán. Všichni v rodině si pamatují jak o tom ten můj praděda vyprávěl a že i do té Vídně za příbuznými jezdil i se svou dcerou, mojí babičkou. I moje máma tam jednou byla ale nic neví. Potomci těch příbuzných ve Vídni stále žijí, znám i jména, babička si s nimi do své smrti psala ale nic se nezachovalo, ani adresa.
Možná se nevyjadřuji správně ale zajímá mě, jak se něco takového mohlo splést nebo Senožaty patřili někomu jinému a dohledala jsem to špatně? Jak by jste postupovali?
Ráda bych i zjistila, kde a kdy onen děd zemřel. Odešli před nebo po 1.sv.válce protože onen hledaný se narodil roku 1850, takže odcházel jako starý muž. Možná odešel s jednou ze svých dcer jejíž muž pro vrchnost pracoval.
Nijak důležité to pro mě není, má část rodiny (jeho syn) zůstala v čr ale je to pro mě taková zajímavost.
A kde by jste hledali jeho úmrtí? To by třeba hodně vysvětlilo.