Databáze z archivu Holocaust.

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Databáze z archivu Holocaust.

Příspěvekod airdesigner » ned říj 27, 2013 21:21

V rámci bádání jsem vznesl dotaz na Židovské muzeum ohledně osob, které přežili, nejsou tedy na webu Holocaust.cz

K osobám, které jsem poptával mají číslo transportu, narození atd.

U dvou osob, ale měli jen rok narození a adresu.

Setkal jste se s tím někdo.

Jedná se mi o to, zda tyto osoby byli transportovány, ale nemají číslo nic....je možné že byly židovské viry, ale ....?
airdesigner

Re: Databáze z archivu Holocaust.

Příspěvekod Karolina Vernerova » ned říj 27, 2013 21:37

všechno budou jen spekulace
zeptejte se přímo v Muzeu- budou vědět, co je nejpravděpodobnější, ale nevím- mně neporadili- možná to chce ptát se víc :-)
(jeden příbuzný měl taky jen adresu v protektorátu a rok narození a dodnes ho hledám- adresa za protektorátu je na nic- jak už psala Zora- Židé byli v těch bytech shromažďováni před transportem- což jsem využívala já- nechala jsem si vypsat lidi transportované ze stejné adresy a mezi nimi hledala)
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod airdesigner » pon říj 28, 2013 20:43

Zkusím to znovu poptat, ale pokud jste měla stejný problém a nepomohli.
airdesigner

Příspěvekod airdesigner » úte říj 29, 2013 22:10

Odpoved znela, vice k hledanym osobam nemame. Jenze me spise zajimalo, kde se data daji zjistit, pokud uz davnou nejsou fuc.
airdesigner

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte říj 29, 2013 22:33

Dneska mi přišla odpověď ve stejném duchu :-)
"Neumannová Maria,
narozen(a) 1921
adresa/místo registrace v Protektorátu: Praha: XII., Böhmerwaldgasse 26 [XII., Šumavská 26],
registrace v Protektorátu: Praha: 29116"
=> nevím taky nic.
Zeptala jsem se, kde se mohu zeptat dál a světe div se, mám se zeptat na pražské židovské obci :-) Tak se teda zase zeptám tam.
Mám to sé židovské hledání ještě zpestřené tím, že na adrese, na kterou jsem se ptala, bydlela před transporty další osoba hledaného příjmení, o níž jsem nikdy neslyšela/nečetla a nevím, v jakém je příbuzenském vztahu s mým prastrýcem, bydlícím na stejné adrese a majícím stejné příjmení. Nabízí se, že byla manželka, ale kde se vzala a kdy, to se dozvím asi jenom zázrakem. Navíc je paní o cca 3 roky starší.
To jen abyste viděl, že tahle část historie je vážně temná a detektivní, kam se podíváte.
Na druhou stranu jsem optimista a doufám, že to, že v židovském muzeu nic o dané osobě nenašli, značí spíš, že přežila 2.SV.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Zpět na Otázky a odpovědi