od acruj » stř zář 04, 2013 19:44
Už delší dobu řeším, odkud přišli mí předkové. Jedná se o obec Strukov, v olomouckém kraji. Obec byla založena v roce 1789. Mí předkové se jmenovali Bartholomeus Dvořák a Rosina roz. Himmer z Lošova. První zmínka o mích předcích, je ve strukovské matrice z roku 1792, kdy se páru na domě č.p.16 narodila dvojčata Johann a Johanna(na domě č.p.16 žila rodina až do 50.let 19.stol.), v průběhu dalších 12 let se páru narodí dalších 6 dětí(až na dvojčata se všichni dožili dospělosti). Otec je u všech dětí uveden jako Bartholomeus Dworžak, gärtler. Matka Rosalia Himmer, dcera Thomase Himmera z Lošova. Další zmínka o rodině je z roku 1816, kdy Bartholomeus umírá ve věku 56 let (tzn. že o něm nevím prakticky nic, poue to, že se narodil kolem roku 1760). Více by se dalo zjistit z úmrtí Rosiny, jenže strukovská matrika zemřelých je na internetu poze do r. 1821, kdy Rosina ještě žila. Informace o Bartholomeovi jsem chtěl najít v oddacím zápise. Svatba se musela konat před rokem 1792, kdy Bartholomeus ještě pravděpodobně žil v místě svého původního bydliště. Svatba by le logicky měla konat v Lošově, jenže tam se žádná taková svatba v rozmezí let 1770-1795 nekonala(prohlížel jsem několikrát). Už nevím kde dál mám hledat...napadlo mě, že Rosina mohla žít jinde než v Lošově, jenže při prohlížení indexů v Lošově Himmerové opravdu žili, z toho soudím, že v tomto chyba není...nevítě někdo jakým způsobem by šlo dopátrat se místa původu těchto předků?