Muze byt Adalbertus a Thomas Adalbertus tataz osoba?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Muze byt Adalbertus a Thomas Adalbertus tataz osoba?

Příspěvekod Appian » stř srp 14, 2013 4:13

Jisty Thomas Nový mel syna krestnim jmenem Adalbertus. U casu, ktery by mohl odpovidat jeho (Adalbertove) svatbe, jsem nasel svatbu jisteho Thomase Adalberta Nového, syna Thomase Nového a myslim ze by to tedy mohl byt on. Jenom mi vrta hlavou proc v matrice narozenych nebylo Thomas Adalbertus, ale jen Adalbertus, nebo ze by to druhe jmeno Thomas ziskal az behem zivota?
Take by to totiz mohla byt svatba nejakeho jineho Thomase ktery zas pro zmenu ziskal druhe jmeno Adalbertus.

Snad to pisu prehledne, proste mi jde o to ze v matrice narozenych bylo jen Adalbertus a u snatku je osoba se dvema krestnimi jmeny Thomas Adalbertus a me to zmatlo.

Jeste u jednoho snatku mam obdobny problem, ze divka se narodila jako Marie Anna, ale u snatku je zapsana jako Marie. Ta si naopak jedno jmeno ubrala.

Uz jste se s tim setkali ze si nekdo pridal jmeno navic/ nebo naopak ubral, zkratka ze nesedi uplne jmena v matrice narozenych a oddanych?
Appian

Re: Muze byt Adalbertus a Thomas Adalbertus tataz osoba?

Příspěvekod Zora » stř srp 14, 2013 5:57

Appiane, možná by mohlo občas prolétnout starší příspěvky :-))) tohle téma už tu byloimockrát . Ano, je to možné.

Tomáš Adalbert
Jménu při křtu plus další při biřmování.

Marie Anna - u té jsou tyhle proměny asi nejčastější...
Mariana, Marie, Annna a střída se to v jednotlivých zápisech .

Dobré ráno.Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Otázky a odpovědi