snažím se nalézt předky osoby Josef Havlík, který se narodil v roce 1886 v Polničce okr. Žďár n. S.
z knihy narozených jde krásně vyčíst, že jeho otec byl Josef Havlík bydlící v Polničce. A ten byl nemanželský syna Františky Havlíkové, dcery Jana Havlíka z Rokytna.

Pátrám tedy po Josefu Havlíkovi, nemanželském synovi Františky.
V polničce není v dřívějších letech záznam o narození Josefa Havlíka ani Františky, a tudíž jsem pátral v místě otce Františky. V Rokytně.
Zde byl nalezen záznam z roku 1867, v německém jazyce, o narození Josefa Havlíka. Odpovídá i stav nemanželského dítěte. Jméno matky Franciska Havlík, dcera Johann Havlík z Rokytna.
Vzhledem k roku narození by to znamenalo, že měl syna v 19ti letech. Což bych nepovažoval za problematické. A celkem bych to bral jako zdařilý nález.

Po otcově linii nelze logicky pokračovat a proto jsem pátral po datu narození a dalších předcích zmíněné Františky.
Od roku 1830 do roku 1856, sem nalezl záznam o narození Francisky v roce 1856. Záznam je pro mne již dosti nepřečtitelný. Ale píše se tam, že jejím otcem by měl být Johann Havlik z Rokytna. Co mne trochu zaráží je právě rok narození 1856. Znamenalo by to, že nemanželské dítě by měla cca v 11ti letech.

Rád bych se tedy zeptal, zda jsem při pátrání neudělal někde chybičku, či něco špatně nepřečet. Je reálné, aby se jednalo o rodovou linii? Děkuji za pomoc