Místo původu předka

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: Místo původu předka

Příspěvekod obluda31 » úte kvě 28, 2013 22:45

Zora píše:Prohledala jsem celé okolí Chebska, všemi možnými způsoby. nic. jedině snad souočást nějaké malé obce, která splynula... Zora

Já jen takový malý příspěveček.
V matrice Jindřichův Hradec v knize 23 - snímek 23 je záznam o narození Marie Baumgartlové, dcery Johanna
Baumgartla. Johann byl bratr Marie Anny a měl tudíž stejné rodiče. Možná že by se v záznamech o nich našla
nějaká maličkost která by nám pomohla dostat se dál.
Johann Baumgartl se ženil 31.1.1853 v Jindřichově Hradci - matrika J.H. 42/100. I zde jsou údaje o rodičích.

Dnes jsem dohledala Johanna Baumgartla - bratra Marie Anny.
Narodil se v 25.6.1824 v Tuchořicích. Je to archiv Litoměřice - matrika 93/14 strana 73.
Přeji velký úspěch v dalším hledání.
obluda31

Příspěvekod Anna » stř kvě 29, 2013 16:26

Všem děkuju za snahu :wink:
Problém je, že nevěstin otec i dědeček byli hajní a zřejmě za svým "rajónem" rodina dost pendlovala z jihu směrem na sever, našla jsem dva sourozence, kteří se každý narodil v jiné vesnici, ani už nevím, jakým složitým způsobem jsem na ně kápla :roll:
Myslím, že zde farář jen foneticky napsal, co mu účastníci nadiktovali, snad při dalším šťourání na něco narazím :D
Anna

Příspěvekod Anna » stř kvě 29, 2013 16:30

Zorko, ještě jednou dík, o těch záznamech vím, jen je u rodičů pokaždé jiné město či obec, v Tuchořicích, ani v Jindřichově Hradci jsem narození Marie nenašla, ani nevím, kde se brali její rodiče, byť se matka narodila v J.H. Ale nevzdám to :-)
Anna

Příspěvekod SabiPur » čtv kvě 30, 2013 13:18

Jestli se takto stěhovali, tak by připadali v úvahu možná Rozběřice u Hradce Králové (z Litoměřic blíže než ze Žatce).
SabiPur

Příspěvekod obluda31 » čtv kvě 30, 2013 13:35

SabiPur píše:Jestli se takto stěhovali, tak by připadali v úvahu možná Rozběřice u Hradce Králové (z Litoměřic blíže než ze Žatce).

Dobrý den Aničko,
jestli napíši něco co už jste dávno objevila tak se omlouvám. Netuším kolik předků jste již v matrikách našla.
26.4.1796 se v Želči 30 (archiv Litoměřice) narodil Josef Andreas Baumgärtl - otec Johann Michael, matka
Katharina, dcera Franze Schmida. Je to matrika 190/3 Želeč strana 13.
obluda31

Příspěvekod Anna » čtv kvě 30, 2013 15:55

:-) děkuju všem za jejich vééélkou obětavost, kterou mému případu věnujete. Ano, do Želče jsem se už taky propracovala, mají zpracované rody i na stránkách obce, bohužel odtud předci nepocházeli, jen se tam zastavili porodit cca. 3 děti a druhá generace už pendlovala opět jinam.
Na ty Rozběřice se podívám, předci sice šli od jihu k severu, ale s tím svým neustálým pendlováním se mohli zastavit vlastně kdekoliv :-)
Anna

Příspěvekod obluda31 » pon čer 03, 2013 22:43

Anna píše::-) děkuju všem za jejich vééélkou obětavost, kterou mému případu věnujete. Ano, do Želče jsem se už taky propracovala, mají zpracované rody i na stránkách obce, bohužel odtud předci nepocházeli, jen se tam zastavili porodit cca. 3 děti a druhá generace už pendlovala opět jinam.
Na ty Rozběřice se podívám, předci sice šli od jihu k severu, ale s tím svým neustálým pendlováním se mohli zastavit vlastně kdekoliv :-)

Dobrý den Aničko,
dnes jsem Baumgartly našla ve vlastním rodokmenu. Naši pocházeli z osady Přebuz - je to okres Sokolov.
Prohlédla jsem znovu matriky Přebuze a v indexu je jich požehnaně. Možná ????
obluda31

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi