Ahoj všem, vyplňuji si sešit od Blanky Lednické a potřebuji vyplnit kolonku Nejstarší výskyt příjmení. Nevíte někdo, kde takovou informaci zjistím? A zda ji vůbec zjistím? Děkuji.
nechci vám brát "genealogické" iluze, ale to zjistíte po několika měsících, spíše letech bádání a hledání; já sám je ani po 7 letech ještě nemám, a to jsem s jistotou v roce 1560, orientačně 1421; osobně bych tu rubriku nechal prázdnou až do úplného ukončení hledání svých předků (pokud to vůbec někdy skončí nebo mne smrt nepředběhne); držím palce
A nebo to neberte fatálně a prostě tam dejte, co máte a jednou za čas to upravte, když se dostanete dál... Však je to jenom návod. Souhlasím s honzacwa, že to pátrat se dá celý život... tudíž je nemožné to mít definitivní
Děkuji, tak jste mi to potvrdili. Já jsem se asi ptala úplně blbě. Ale vždycky nejdřív zkouším všechno hledat sama a pak zjistím, že je někde nějaká stránka s informacema a že na to jdu zbytečně oklikou. Zatím jsem na začátku roku 1700, tak mám ještě co dělat ale že je to nekonečný koníček a zřejmě na celý život, to je mi už teď jasný