Potřebuji radu jak dále hledat

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Potřebuji radu jak dále hledat

Příspěvekod noryb » stř úno 06, 2013 19:09

Při hledání předka jsem skončil u Hendriuse Birona ze Spáleného Poříčí kde jsem zjistil datum oddání (1765) a rok úmrtí (1771) v 52.letech.Ženil se jako vdovec.Nenašel jsem po odečtu věku v toleranci tří let žádný zápis o narození v matrice a taky jsem nenašel úmrtí jeho první ženy a první svatbu.Jedná se o matriky ze Spáleného Poříčí okr.Plzeň jih.Nedokázal by mi někdo poradit kde bych mohl najít další údaje?Doufám,že jsem se nepřehlédl.Připadá mi to jako kdyby se odněkud přistěhoval,ale odkud?
Děkuji J.Byron
noryb

Re: Potřebuji radu jak dále hledat

Příspěvekod zrnka písku » stř úno 06, 2013 19:34

+/- 3 roky je v tomto období velmi! malá tolerance
zrnka písku

Re: Potřebuji radu jak dále hledat

Příspěvekod hozacwa » úte dub 09, 2013 17:13

souhlasím se "zrnkem". ten rozptyl věku úmrtí jsem už vícekrát našel až 15 let od data zápisu v matrice. Soustředil bych se spíše na zápis sňatku. v té době už se dávno (pokud farář nebyl lajdák) psalo, odkud pochází ženich a odkud nevěsta, později už se psali i rodiče a věk ženicha a nevěsty v rocích - i když i tady bývá někdy rok dva rozptyl oproti skutečnému narození. zkuste také někde kolem najít stejné příjmení, je to dost neobvyklé jméno, takže byste mohl narazit na nějakého jeho příbuzného; případně se zkuste mrknout, jestli se po sňatku nenarodio dítě s tímto jménam, také tam se najde místo narození a zpětně by se dalo najít místo narození otce.
hozacwa

Zpět na Otázky a odpovědi