Dobrý den, snažím se někde najít pozemkové knihy ke vsi Nové Dvory u obce Polná, v Jihlavském okresu, ale nedaří se mi. Pomůžete mi někdo prosím.
Předem děkuji.
Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
mix59 píše:Pokud jde skutečně o Nové Dvory v okrese Jihlava u města Polná (existuje totiž několik obcí Nové Dvory v okrese Žďár nad Sázavou, což není až zas tak daleko), tak něco je určitě na Family Search.
Pokud by selhal tento odkaz https://www.familysearch.org/cs/records/images/search-results?place=11902494&lifeEvent=127271&page=1&lifeEventRecordTypes=124032%2C127026%2C129055, tak tam hledejte Polná - Nemovitosti. Je tam asi 67 záznamů Pozemkové katastry, což může obsahovat všelicos.
Vím, že někde jsem viděl pohromadě materiály z polenského panství - snad to bylo také na FS, možná se to ukrývalo pod Havlíčkovým Brodem. Tam myslím byly přímo i nějaké pozemkové knihy z Polné a snad i z okolních obcí. Odkaz jsem si bohužel nepoznamenal.
pavel.m píše:Ono by to ale územně mělo být pod mza. Tudíž na aronu
v MZA Brno to online není, hledal jsem to a ani panství Střítěž, ani Polná a ani Nové Dvory u Polné tam nejsou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků