Když chybí v matrice Nosálovice roky 1868 - 1870

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Když chybí v matrice Nosálovice roky 1868 - 1870

Příspěvekod MartinaMP » stř led 09, 2013 22:43

Pěkný den,

hledám v matrice sňatků, ve které je sepsáno několik dědin. Zrovna část Nosálovic končí květnem 1868, ale má končit až rokem 1870. Matrika má 168 stran, snažila jsem se ji prolistovat po pětistranách, ale buď to tam není nebo jsem to i tak přeskočila. Setkali jste se s tím někdo?
MartinaMP

Re: Když chybí v matrice Nosálovice roky 1868 - 1870

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř led 09, 2013 22:52

parkrat se mi stalo, ze na konci posledni nalezene strany bylo napsano, ze pokracuje na strane XX, cisla stran byla dopsana rucne v hornich rozich dokumentu a tam jsem vzdy pokracovani nasla.... nebo na konci dokumentu byl najednou seznam, ze vesnice XY je na stranach AA az FF a DD-RR.... take by ty dva roky mohly byt najednou psane nekde pokromade pro vsechny vesnice z te matriky..... a jeste se muzete zeptat v Nosalovicich- resp. spis v miste, odkud matrika pochazi, ze kde by ty dva roky mohly byt. U jedne z vesnic se mi stalo, ze byla vetsinu casu pod jednou farou a pak jsem ji ztratila a byla nakonec u vedlejsi fary. Ale ja jsem tady uplnej laik, tak pockejte, zda odpovi zkusenejsi....
mozna sem prilozte odkaz na tu matriku....
at se to podari, Karolina
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod stanley4 » stř led 09, 2013 23:55

Karolina Vernerova píše:parkrat se mi stalo, ze na konci posledni nalezene strany bylo napsano, ze pokracuje na strane XX, cisla stran byla dopsana rucne v hornich rozich dokumentu a tam jsem vzdy pokracovani nasla.... nebo na konci dokumentu byl najednou seznam, ze vesnice XY je na stranach AA az FF a DD-RR.... take by ty dva roky mohly byt najednou psane nekde pokromade pro vsechny vesnice z te matriky..... a jeste se muzete zeptat v Nosalovicich- resp. spis v miste, odkud matrika pochazi, ze kde by ty dva roky mohly byt. U jedne z vesnic se mi stalo, ze byla vetsinu casu pod jednou farou a pak jsem ji ztratila a byla nakonec u vedlejsi fary. Ale ja jsem tady uplnej laik, tak pockejte, zda odpovi zkusenejsi....
mozna sem prilozte odkaz na tu matriku....
at se to podari, Karolina

plne súhlasím :wink:
matrika, kde bolo samostatne vedených x obcí, bola na začiatku zapisovania rozdelená na x častí v pomere odhadnutom z predošlých skúseností (podľa počtu obyvateľov). Niekedy sa stalo, že ten odhad nebol správny - priestor pre zápisy niektorej z obcí sa minul skôr ako pre ostatné. Zápisy potom pokračovali v mieste, kde bola najväčšia rezerva... takže pravdepodobne budú tie zápisy na konci niektorej inej obce...
a ako píše kolegyňa, dajte odkaz na matriku, pozrieme sa na to :)
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod obluda31 » čtv led 10, 2013 8:27

MartinaMP píše:Pěkný den,

hledám v matrice sňatků, ve které je sepsáno několik dědin. Zrovna část Nosálovic končí květnem 1868, ale má končit až rokem 1870. Matrika má 168 stran, snažila jsem se ji prolistovat po pětistranách, ale buď to tam není nebo jsem to i tak přeskočila. Setkali jste se s tím někdo?

Rok 1868 pro obec Nosálovice pokračuje v matrice č. 13290, kdy farář zřejmě začal psát samostatnou matriku
pro obec Nosálovice.
obluda31

Příspěvekod MartinaMP » čtv led 10, 2013 19:53

Pefektní. Už listuji a nacházím. Děkuji moc
MartinaMP

Zpět na Otázky a odpovědi