Soud o výživné

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Soud o výživné

Příspěvekod Koshik » stř úno 12, 2025 17:42

Dobrý den,

snažím se již delší dobu dohledat stopu po biologickém otci mojí babičky Bohumily Bučíkové, rozené Smerdelové. Na svět přišla 24.06.1923 v obci Bělov. Ve všech dochovaných dokumentech je uvedena jako nemanželská nebo otec není uveden. Za kmotru při křtu jí byla Františka Sohrová z Kvasic č.p. 97. To byla podle dochovaných vzpomínek zároveň její biologická babička (matka jejího otce). Problém je ten, že neznám ani křestní jméno otce. Františka Sohrová měla 3 syny - Rudolfa, Antonína a Bohumila. Bohumil zemřel jako chlapec. Takže tu máme pořád 2 kandidáty.
Má někdo zkušenost s dohledáváním zápisů od soudu (pokud jsou vůbec archivovány) o určení otcovství nebo spíš výši výživného?
Děkuji za radu.

Hezký den.

Pavel
Koshik

Re: Soud o výživné

Příspěvekod Zora » stř úno 12, 2025 19:23

Viděl jste přímo matriční záznam o narození? Někdy tam bývají poznámky o proběhnutých soudech kolem otcovství. Tyhle poznámky se nevyskytnou ale na vydaném křestním listu.
Vzhledem k roku narození se záznam v matrice on-line možná ještě ani neobjevil. Proto se ptám, zda jste matriční záznam viděl? Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Koshik » stř úno 12, 2025 20:35

Matriční zápis bohužel není zatím zveřejněný, takže jsem ho neviděl.
Koshik

Příspěvekod Zora » stř úno 12, 2025 20:42

Budete si ho muset sehnat, nic jiného poradit neumím... , je zcela možné, že se výživné platilo jen na základě dohody rodiny a oficiálně se otcovství neurčovalo...
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Koshik » čtv úno 13, 2025 8:47

Zkusil jsem oslovit matriku v Kvasicích a uvidím, co se mi podaří zjistit.
Má někdo případně zkušenosti s dohledáváním soudních rozhodnutí z 20tých let 20. století?
Koshik

Příspěvekod Koshik » pon bře 03, 2025 20:33

Dneska jsem dostal doslovný výpis z matriky narozených v Kroměříži, ale bohužel je tam uvedeno to stejné, co máme v rodném a křestním listu. Tzn. původ nemanželský a o otci ani zmínka.
Zkusil jsem ještě oslovit správce rodokmenů na myheritage, kteří mají mezi svými předky potencionální otce mojí babičky, ale bohužel se mi nikdo zatím neozval.
Koshik

Zpět na Otázky a odpovědi