Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Bártík píše:Zjistil jsem, že mé příjmení zřejmě vzniklo omylem. Můj předek žijící v Buštěhradu je zapsán jako Jan Bartík, syn Václava Bartíka z Dolních Hrachovic čp. 12 a jeho ženy Ludmily Sedloňové z Radvanova. Když jsem se však podíval do matriky, zjistil jsem, že v Dolních Hrachovicích nežije Václav Bártík a Ludmila Sedloňová v čp. 12, ale Václav Bárta a Ludmila Čížková v čp. 3. V okolí žádní Bartíci ani Sedloňové nežili. Tak nevím, jestli to byla úmyslná změna jména nebo jen chyba faráře, který matriku v Buštěhradu zapisoval. Docela mě to vadí, protože je to příjmení v otcovské linii, získané však od prababičky, která měla mého dědu jako nemanželského syna, takže ani neznám příjmení, které bych měl správně mít, a teď ještě ke všemu zjistím, že mé příjmení získané po prababičce je chybné. Stalo se vám něco podobného nebo mám takovou smůlu jenom já?
Bártík píše:To už je moc dlouho, měl jsem na mysli období kolem roku 1795. V této době jsem na Sedloně ve farnosti Pohnání nenarazil.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků