Na úvod musím povedať, že nie som žiaden expert v tejto oblasti, tiež som sa však zaoberala pátraním po predkoch v 1ww. Len s tým rozdielom, že som vedela že bojovali, ale chcela som zistiť čo sa s nimi stalo.
Na internete sú dostupné nielen zoznamy legionárov, ale i zoznamy strát tzv. verlustliste - tým sa myslí mŕtvych aj ranených. Ak predka nenájdete v takomto zozname, ďalšia možnosť je prehľadať záznamy obce z ktorej pochádzal, videla som že niektoré obce majú zoznamy mužov, ktorí vo vojne bojovali. Ďalšie zmienky sa môžu nachádzať priamo v obecných kronikách.
Ak by ste chceli zistiť, v ktorom pluku predok s najväčšou pravdepodobnosťou mohol slúžiť
https://www.velkavalka.info/mista-jednotky.phpJa osobne som zatiaľ nepočula o žiadnom centralizovanom zozname všetkých ktorí boli odvedení do bojov, tým ale samozrejme nechcem tvrdiť, že niečo také by nemohlo existovať.
To, ktoré zdroje budete prehľadávať závisí aj od toho, čo presne chcete zistiť - potrebujete len informáciu či sa predok vojny zúčastnil alebo nie, alebo máte podozrenie že v nej mohol zomrieť a chcete to vypátrať?