VYŘEŠENO - Chyba v rodném listu?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

VYŘEŠENO - Chyba v rodném listu?

Příspěvekod malcor » pát čer 11, 2021 22:12

Zdravím všechny. Pustil jsem se do manželčiny větve a mám k dispozici rodný list jejího dědy. Nicméně babička (toho dědy) jak je uvedena v rodném listě nesedí s tím, co jsem dohledal v matrikách a to ve dvou generacích. Jsem tedy nakloněn věřit spíš těm matrikám, ale i tak mi to vrtá hlavou. Ten "chybný" rodný list je vystaven v roce 1956 byť datum narození je 1928, ale je to všechno v jedné obci a matriky minimálně jednu generaci jsou dobře čitelné. Takže mi přijde zvláštní, že by se tak spletli. Ale jiné vysvětlení mě nenapadá.
Naposledy upravil malcor dne pát čer 11, 2021 22:51, celkově upraveno 1
malcor

Re: Chyba v rodném listu?

Příspěvekod Mistr Jan » pát čer 11, 2021 22:24

Přiložil byste, prosím, odkazy na příslušné matriční záznamy a popřípadě i sken rodného listu samotného? Díky.
J.
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.com/site-OYYV77D ... QLZWJBILY/

Re: Chyba v rodném listu?

Příspěvekod malcor » pát čer 11, 2021 22:50

Tak až při přikládání příloh a vkládání odkazů jsem odhalil kam koukám špatně já. Sekl jsem se o generaci. Přitom jsem na to koukal snad půl hodiny. Asi bych to neměl dělat v pátek o půlnoci. Takže omlouvám se za planý poplach a děkuji za přinucení k větší pečlivosti.
malcor

Re: VYŘEŠENO - Chyba v rodném listu?

Příspěvekod Mistr Jan » pát čer 11, 2021 23:14

To se může stát každému, obzvlášť, když mají třeba dcera i matka stejné křestní jméno :wink: :)
J.
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.com/site-OYYV77D ... QLZWJBILY/

Zpět na Otázky a odpovědi