(ne)uvedení rodičů při svatbě

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

(ne)uvedení rodičů při svatbě

Příspěvekod Eliška » pon říj 22, 2012 11:48

U několika předků se mi stalo, že ženich nemá u zápisu svatby a ani u pozdějších zápisů narození dětí uvedené svoje rodiče. Tak se mi stalo, že se nemohu posunout dál, protože nejsem schopna najít, odkud pochází, přestože prohledávám matriky v okolí. Nevíte někdo, proč v některých případech ženich jakoby "spadne z nebe" :? ? Eliška
Eliška

Re: (ne)uvedení rodičů při svatbě

Příspěvekod zrnka písku » pon říj 22, 2012 11:53

Záleží na době zápisu, někdy se rodiče neuváděli vůbec, někdy pouze pokuď byl vdovcem
zrnka písku

Příspěvekod Eliška » pon říj 22, 2012 13:12

rok 1811, u matky jsou pečlivě vypsáni, u otce jen jeho jméno a že je to tkadlec ze Zábrdovic (svatba je v Líšni u Brna).... Nemůžu ho najít nikde. Jméno se v matrikách v Líšni objevuje až po této svatbě...
Eliška

Příspěvekod Zora » úte říj 23, 2012 10:39

Eliško, zkuste se podívat zde na mého Jakuba Navrátila, naprosto stejný případ. Tkadlec ze Zábrdovic, u jeho dětí pouze jména rodičů, u svateb vnuků, pouze jména rodičů, nenašla jsem ani úmrtí Jakuba a jeho ženy. ale postupně se podařilo vše dohledat, ráda pomůžu, stejně jako mnmě pomohla velice ochotná , dokonce anonymní rádkyně. Pokud budete chtít, ozvěte se přes SZ. Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Otázky a odpovědi