xjedlins píše:Dobrý den,
dovolil bych si k této starší diskuzi připojit něco maličko, co vím. Jde o zmiňovaného pana Františka Jedlinského *18.7.1852. Jeho žena Marie jak známo umírá 22.5.1883. Vdovec František si 13.1.1885 bere v Pěčíně 214 svobodnou Markétu Janovcovou *25.4.1857 z Pěčína 174. Je to v matrice 126-3911 soubor 74. V tu chvíli by měl mít tři dcery. Další osudy mně nejsou známy.
Zajímavostí pro mě je, že František Jedlinský pochází z rodu Jedlinských z Pěčína 104 (ze kterého pocházím i já). Ovšem na této druhé svatbě měl za svědka Františka Jedlinského z Pěčína 50, což je druhý rod. Oba rody se mi co matriky sahají až na krkolomná spojení nepodařilo spojit. Jisté je, že se museli mezi sebou znát.
Jaroslav Jedlinský
PS: Jedlinští až na úplně nepatrné výjimky jsou a byli vždy s krátkým i po l.
Zdravím, děkuji. Původní téma příspěvku, tedy nenalezené dítě se mi do teď nepodařilo vyřešit, ale co se týká Františka (*1852) a jeho dalšíchu osudů Vás mohu doplnit - jeho druhá žena Markéta zemřela 1.1.1898 Šachově 37 (nevím o tom, že by spolu měli děti); po smrti Markéty se žení potřetí, a to 18. dubna 1899 s Františkou Janovcovou (rozenou Hlouškovou, *28.1.1855 v Šachově), vdovou z Borohrádku. Kdy zemřela Františka nevim, ale určitě to bylo ještě před Františkem, který umírá 5.12.1928 v Šachově 37.
Pokud by Vás zajímali z nějakého důvodu zajímaly osudy Františkových dětí, neváhejte mě kontaktovat. Až na jednu dceru, která se odstěhovala do Golčova Jeníkova, je mám vypracované až kam matriky sahají.