Bezděčín, Dolní Cerekve a povolání

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Bezděčín, Dolní Cerekve a povolání

Příspěvekod kubaca » ned srp 26, 2012 12:16

Dobrý den,
měl bych 3 dotazy.
Za prvé hledal jsem matriku oddaných: Dolní Cerekev (okr Jihlava) a hledal jsme rok 1897. Nevíte jestli se matrika nepřesunula pod jinou faru? Jinak mi napadá, že bude matrika asi ještě uložená na OÚ.

Druhá otázka je na Bezděčín v okr. Jihlava. Hledal jsem matriku narozených pro rok 1871 a tento Bezděčín nemohu nikde najít. Blízko je fara v Batelově, ale tam napsaná tato obec vůbec není. Nevíte kde by mohla být?

A dotřetice, ve čtení ze starých záznamů jsme narazili na povolání Alzenmacher nebo Algenmacher (viz zde : viewtopic.php?f=9&t=5021 )
Nesetkal se zde někdo s něčím podobným?

Předem děkuji za každou odpověď.
kubaca

Re: Bezděčín, Dolní Cerekve a povolání

Příspěvekod Claricia » ned srp 26, 2012 12:29

kubaca píše:Dobrý den,
měl bych 3 dotazy.
Za prvé hledal jsem matriku oddaných: Dolní Cerekev (okr Jihlava) a hledal jsme rok 1897. Nevíte jestli se matrika nepřesunula pod jinou faru? Jinak mi napadá, že bude matrika asi ještě uložená na OÚ.

Matrika je opravdu uložena na OÚ, jinak by byla k dispozici na stránkách Actapublica.

kubaca píše:Druhá otázka je na Bezděčín v okr. Jihlava. Hledal jsem matriku narozených pro rok 1871 a tento Bezděčín nemohu nikde najít. Blízko je fara v Batelově, ale tam napsaná tato obec vůbec není. Nevíte kde by mohla být?

Bezděčín spadal pod faru v Horní Cerekvi, která patří pod SOA Třeboň.
Blanka Lednická (Claricia)
claricia@nase-koreny.cz
Střípky z matrik
Firemní stránky (přepisy, překlady, rešerše, kurzy)
Firemní stránky na Facebooku
Claricia

Oblast pátrání: Telčsko, Třešťsko, Písecko, Vizovicko, Rakovnicko, Kolínsko, Velká Losenice a okolí, Kateřinky u Opavy a okolí, Velké Opatovice a okolí, Čestice na Strakonicku a okolí, Radnice (RO) a okolí

Re: Bezděčín, Dolní Cerekve a povolání

Příspěvekod Zora » ned srp 26, 2012 14:29

Dobrý den,

algere, mrazit, mrznout (lat)

http://slovnik.cz/

Naprosto bez záruky - co třeba ledař? Tedy ten, co v zimě seká led a postupně jej pak rozváží po domech...
Je to opravdu jen a jen nápad, spíš úsměvná, než pravděpodobná možnost. Z.
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Otázky a odpovědi