VYŘÍZENO Úmrtí Vídeň 5.7.1907 němčina

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: Úmrtí Vídeň 5.7.1907 němčina

Příspěvekod doncic » ned bře 22, 2020 22:09

Jo přesně,tam se přecházelo z matriky Šardic do matriky Hovoran a nějak ho asi opomenuli zapsat.Psal jsem i farářovi do Hovoran zda tam nemá náhodou nějaký zapomenutý doklat o tom a nic.
doncic

Oblast pátrání: Hovorany ,Dolní Bojanovice

Příspěvekod Zora » pon bře 23, 2020 6:03

zkuste pátrat po nějaké Zaviačičovi v těch méně jasných Uherčicích, Uhřicích a pod., musel se tam vyskytovat.
Buď po roce 1848, kdy se přidělovala domovská příslušnost - pozor, on se třeba vůbec nemusel objevit v matrice narodil se jinde, oženil se jinde, děti se mu rodily jinde, přestěhoval se jinam a tam zemřel, jen právě v dané době v této obci žil a dostal tedy dom. příslušnost.
Nebo se tam později objevil, žil zde delší dobu, požádal o domovskou příslušnost a bylo mu vyhověno. .
Je to složité, ale někdy by to mohlo přinést výsledek. Zaručené to ovšem není. .

Psát faráři je naprostá zbytečnost, doklady už zcela jistě nejsou na faře, ale v příslušném diecézním (církevním) archivu - pokud se tedy dochovaly. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod doncic » pon bře 23, 2020 10:02

Tak jsem to jen zkoušel s tím farářem. No je pravda, že směrem na Kyjovsko jsem to nějak nehledal spíše jsem se orientoval na Břeclavsko . Ten Josef při svatbě bydlel v domě číslo 41,ale nebyl majitelem ,což mám zjištěno, pak se přestěhoval do domu nevěsty .Měli spolu 2 děti (jedno bohužel zemřelo) a pak se odstěhovali do toho Terezína ,který teprve vznikal a zřejmě si tam postavili dům a měli spolu další děti. A ten Jan ve Vídni pocházel z Terezína a pracoval jako pomocník stolaře. Teď jsem našel ,že se v roce 1930 podruhé oženil, ale kdy zemřel ne .Jo ve Vídni používám indexy je to rychlejší, ale občas se stane ,že to mají zablokované a musím jít po stránkách až po ty zablokované a někdy přejít třeba 10 let ,tak to trvá.
ZZ
doncic

Příspěvekod Zora » pon bře 23, 2020 10:26

Je to na Vás :-)
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod doncic » pon bře 23, 2020 10:42

já vím :( :D
doncic

VYŘEŠENO Re: Úmrtí Vídeň 5.7.1907 němčina

Příspěvekod doncic » úte bře 24, 2020 11:34

doncic píše:Jo přesně,tam se přecházelo z matriky Šardic do matriky Hovoran a nějak ho asi opomenuli zapsat.Psal jsem i farářovi do Hovoran zda tam nemá náhodou nějaký zapomenutý doklat o tom a nic.
doncic

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi