poddaný - kněz? (vyřešeno)

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: poddaný - kněz?

Příspěvekod TKempny » stř kvě 02, 2012 16:16

ono asi nemá smysl cokoliv psát, vy si pořád opakujete to svoje a hrajete si se slovíčky a nějak jste si nevšiml že se vám pletou pojmy 17 a 18 století.

autor napsal "na počátku 17 století" což je kratší období a podmnožina "první poloviny 17 století" a vy jste mu začal vyprávět o situaci o sto let později, o roce 1781, což je století 18. hurá, snaha a ochota pomoci se cení. já jsem vás jen chtěl upozornit, že jste si to pomotal.
TKempny

Příspěvekod Milan Wölfl » stř kvě 02, 2012 17:22

Ne, ne takové potíže nemám :lol:
Jen jsem tuto situaci zmínil, protože jsem chtěl poukázat na možnost, že by zde nějaký protestantský kněz i přes rekatolizaci po Bílé hoře 1620 mohl před tolerančním patentem existovat :wink:
Ale jak se tu píše, jedná se o situaci PŘED ROKEM 1620, tudíž zodpovězeno a protestant tu být mohl a nejspíš byl...

A kritika nevadí, vše se doufám řádně vysvětlilo :wink:
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod aloe » stř kvě 02, 2012 21:21

počátkem 17 století sem myslel první polovinu 17 století..
aloe

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi