Když jsem se pracovnice hřbitovní správy dotazovala na příčinu, bylo mi řečeno, že všechny tyto záležitosti dříve patřily pod Pohřební službu, poté se změnil provozovatel a tím se stalo, že zemřelý z databáze "vypadl". Já jsem se s paní nechtěla přít, poněvadž moje babička figurovala v databázi ještě těsně poté, co databáze začala fungovat na portálu hrbitovy.cz a problém očividně vznikl daleko později. Mimochodem obě dvě pracovnice hřbitovní správy, se kterými jsem mluvila byly nesmírně ochotné a vstřícné, za to, co se stalo samozřejmě nemohou.
Píšu to sem proto, že před podobným problémem může stanout i jiný genealog - stopy ho zavedou na určitý hřbitov a dotazem zjistí, že stopa končí, protože nebožtík de-facto neexistuje, i když by podle všech pravidel existovat měl. Druhá věc, kterou jsem zjistila - a za kterou ty ochotné a milé dámy ze hřbitovní správy rovněž nemohou - je, že v roce 1944 kdosi špatně přečetl úmrtní, ručně psaný záznam týkající se partnerových příbuzných a z pana Stulíka udělal pana Střelíka