Stránka 1 z 2

Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 20:54
od Claricia
Bylo by možné nastavit automatické otevírání odkazů v novém okně?

Pokud chce člověk někomu pomoci se čtením a ten odkazuje na některý z digitálních archivů, otevře se odkaz ve stejném okně/panelu, což je značně nepohodlné... :)

Díky.

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 21:07
od TKempny
pokud na odkaz kliknete kolečkem na myši tak se otevře v novým okně

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 21:12
od Claricia
TKempny píše:pokud na odkaz kliknete kolečkem na myši tak se otevře v novým okně

To samozřejmě vím, ovšem to neřeší "systémový" problém. ;)

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 21:14
od Milan Wölfl
Zkusil bych při psaní odkazů namontovat příkaz target="_blank". Ještě zkusím zjistit :wink:

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 21:41
od Jan
Zkuste nad odkazem pravé tlačítko myši a vybrat si jak to chcete zobrazit.

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 21:50
od Claricia
Kristova noho, pánové... Děkuju za vaše rady, ale jsem původním povoláním ajťák, takže problém s tím, jak já sama otevřu odkaz v novém okně, fakt nemám. Jde mi o to, aby tady na fóru bylo zavedeno systémové řešení, které usnadní práci všem uživatelům. :roll:

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 22:10
od Milan Wölfl
Blanko, to prostě nevysvětlíte :lol:
Pánové, polopatě řečeno: Blanka umí používat jak kolečko, tak levé, tak pravé tlačítko => celou myš... :D
Já se pokusím najít řešení, tj. konvertovat <a href="...." target="_blank"></a> do [url ], ale doposud jsem na to nepřišel :|

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 22:20
od Claricia
Milan Wölfl píše:Blanko, to prostě nevysvětlíte :lol:
Pánové, polopatě řečeno: Blanka umí používat jak kolečko, tak levé, tak pravé tlačítko => celou myš... :D
Já se pokusím najít řešení, tj. konvertovat <a href="...." target="_blank"></a> do [url ], ale doposud jsem na to nepřišel :|

Dokonce umím používat i myš společně se shiftem nebo controlem.. ;)

Díky, obávám se, že to, jak se mají chovat odkazy, bude muset nastavit Dr.Taby.

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 22:23
od Milan Wölfl
Ano, bude to chtít implementaci do databáze, pro chování při této "zkratce", ale ještě nemám promyšlenou strategii, jak to provázat. Redakční systém je zrada mezi programovacími jazyky, zkombinovanými s javaskriptem a htmlkem :D
čímž vznikla nová komplikace - vím, že by se hodil princip <a=...></a> ale nevím jak to napsat do té hranaté závorky :cry:
To by v tom byl ďas, abych na to ale nepřišel, jen se obávám, že budete ještě pár kliků muset učinit tím nepříjemným pravým tlačítkem :lol:

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 22:56
od Dr. Taby
nevím, aby to pak neodkazovalo každé kliknutí do nového okna.

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 23:00
od Claricia
Dr. Taby píše:nevím, aby to pak neodkazovalo každé kliknutí do nového okna.

Mělo by být možné nastavit, aby se v novém okně otevíraly jen odkazy, které jsou v těle jednotlivých příspěvků, ne úplně všechny odkazy.

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 23:08
od Milan Wölfl
:idea: ...a co přidat další tlačítko, jako je [url] tak třeba [url_okno]

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 23:18
od Dr. Taby
No nevím, tak daleko moje znalosti nesahají.

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 23:25
od Jan
Ono to pravé tlačítko a otevření druhého okna je pro tyto případy nejlepší řešení.
V jednom vidím originál a do druhého po úpravě velikosti píši, tak nevím kde je problém.
To jen dodatek k tomu co jsem už napsal, jestli se cítí někdo dotčen, tak za to nemůžu.

Re: Odkazy - otevírání v novém okně

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2012 23:47
od Milan Wölfl
Inspirace, dle mého řešení, jsou dvě obrazovky a propojení HDMI kablíkem :wink: